https://www.facebook.com/21-sz%C3%A1zad-1569426733384921

21.század

21.század

Kristálygömb - avagy 6 dolog, amiről jobb, ha nyugalmad érdekében nem is tudsz...

2017. január 23. - 21. század

wp_20150910_12_14_27_pro.jpgAmíg nem lesznek gazdagabbak a szegények - addig hiába küzdesz a túlnépesedés és a környezet pusztulása ellen. Viszont minél gazdagabb vagy, annál kevésbé van szükség a melódra, annál kisebb a GDP növekedése, s valószínűbb, hogy nem találod meg az életre szóló nagy szerelmedet - viszont kevesebb tárgyra lesz szükséged.

Egy tanulmányt ajánlunk: Közelkép, távolkép megatrendekkel

A társadalmak sokszor tapasztalják, hogy már évtizedek óta érthetetlen, nem kívánt jelenségek mutatkoznak a növekedésben, foglalkoztatásban, a népességben, természeti környezetben, a család modellekben, és más tényezőkben. Ezt nem nézhetik tétlenül, és egyre erőteljesebb rohamokat indítanak ellenük. A kormányok mindenütt azonos gondolkodásmóddal próbálnak javítani ezeken. A költségvetési forrásokat, és az állami erőfeszítéseket közvetlenül a nem kívánat felszíni tünetek saját országukon belüli, rövidtávú megszüntetésére irányítják. A helyzet azonban legtöbbször nem javul. A sok évtizedes kormányzati erőfeszítések, és a társadalmak egyöntetű akarata ellenére, mégis ugyanazok a problémák merülnek fel, de egyre erőteljesebben. Ennyi folyamatos kudarc után el kell gondolkodni azon, hogy biztosan jól látjuk a valóságot? Nem ülünk fordítva a lovon? Cikkünk három fejezete éppen ezt vizsgálja. Az első fejezet a szükséges elvi alapokkal foglalkozik. A második fejezet hat kiválasztott gyakorlati fejleményt, az un. megatrendet veszi szemügyre. A harmadik fejezet összegzi a mondanivalónkat.

(A tanulmányon kívül kapcsolódó írások találhatók a blogunkban és a FB oldalunkon.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szazad21.blog.hu/api/trackback/id/tr1212148923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása